Vėl subūrė patalkys

13.04.2014 10:41 Sukurta prieš: 11 yrs

Šiais metais Baublių kaime kasmetinė talka labai ankstyva. Organizatorių norėta suspėti apsikopti iki Šv. Velykų. Kad kaimas pagražėja ir pasipuošia kažkuo tai nauju, pastebime kiekvienais metais. Šios talkos metu pasodinta 15 dekoratyvinių medelių, gėlių. Padaryta apdaila apie naujai įstatytus muziejaus langus.

Šiuo metu įgyvendinamas projektas (LEADER metodu) "Infrastruktūros sutvarkymas Baublių kaimo gyvenamosios aplinkos patrauklumui didinti". Jo metu prie darželio pastato bus naujai nukloti takai, atnaujinta tvora. Talkos metu nugramdyta aikštelė, kurioje bus galima pastatyli lengvuosius automobilius.

Didelis talkininkų bÅ«rys pluÅ¡Ä—jo prie autobusų stotelÄ—s, kuri jau keletÄ… metų yra palikta likimo valiai. Kelininkai, be papildomo finansavimo,  stotelÄ—s priežiÅ«rÄ… paliko Žalgirio seniÅ«nijai ir bendruomenei. ÄŒia nuvalyti takeliai, kelkraščiai, nugenÄ—ti medžiai, surinktos Å¡iukÅ¡lÄ—s, pasodinta gÄ—lių.

Talkos metu parke buvo supjaustyti nuvirtÄ™ medžiai, pagal jÄ—gas nugrÄ—bti lapai, prie paminklo pasodinta gÄ—lių. 

Padirbėta iš peties. Nors ir pavargę, bet su džiaugsmu širdyje tariame: "Mes norime gyventi švariame ir gražiame kaime".

Visų baubliškių vardu, dėkojame Irenai Spyčiuvienei ir jos anūkui Andriui, Danutei Karnauskienei, Nijolei Šličienei, Adomui Krasauskui, Loretai Stravinskienei, Rūtai Montvydienei, Petrui Drungilui, Pranciškui Lukauskui, Algimantui Kundrotui, Broniui Talmontui, Povilui Lukui, Ingai ir Rimvydui Mažeikiams, Stanislavai Macienei, Jadvygai Razgauskienei, Onai ir Valdevinui Navajauskams, Aldonai Jurevičienei, Donatui Raišuočiui, Stasiui Šiauliui, Arvydui Urbonui, Žymantui Rimkui, Gražinai ir Kaziui Rimkams už dalyvavimą 2014 metų talkoje.


Komentarai

link namu, 16-04-14 21:35
kaip pavasariskai miela..., ir dziugu

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...