Jaunimo projektas „Kaimo bendruomenių jaunimo erdvė“

25.11.2012 10:52 Sukurta prieš: 12 yrs

VÅ¡Ä® GerovÄ—s ekonomikos institutas su VÅ¡Ä® „Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentÅ«ra“ rengia projektÄ… „Kaimo bendruomenių jaunimo erdvė“. KBJE projektas finansuojamas iÅ¡ Europos komisijos ir projekto pareiÅ¡kÄ—jo lėšų. 

Projekte bendradarbiavimo pagrindu dalyvauja 8 Kretingos rajono kaimo bendruomenÄ—s: Kurmaičių, Lazdininkų, LaukžemÄ—s, NausÄ—dų, Kvecių, Laivių, Baublių ir Imbariečių draugija. Projekte dalyvaus ir Kretingos rajono savivaldybÄ—s darbuotojai, atsakingi už jaunimo politikÄ…, bendruomenių atstovai, politikai, taip pat politologai, psichologai, viešųjų ryÅ¡ių specialistai. 

2012 m. lapkričio mėn. 24 d. vyko įžanginis visų projekte dalyvaujančių asmenų susitikimas Kretingos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus salėje.


Projekto vadovės ir Lazdininkų, Nausėdų, Laukžemės bendruomenių pirmininkės


Baublių jaunimo grupė - Skaistė, Erika, Viktorija, Ernestas, Artūras ir Žymantas


Žaidimas - judančio mechanizmo pavaizdavimas. "Laikrodis"


"Traukinys"


"Vežimas"


"LÄ—ktuvas"


"Malūnas"


Sunkiausia užduotis "Antklodės apvertimas"


Įdomi grupinė užduotėlė

Visi kiti renginiai, jaunuolių patogumui ir atsižvelgiant į projekto veiklas, vyks vienoje vietoje, t.y. kavinÄ—je „Britanija”, kur jie turÄ—s kavos pertraukas bei pietaus 1 aukÅ¡te, o 2 aukÅ¡te turÄ—s renginius ir diskusijas. Projektas užsibaigs 2013 m. gegužės mÄ—nesį.

TikimÄ—s, kad Å¡io projekto metu iÅ¡keltos problemos bus sprendžiamos kartu su vietos valdžios ir žiniasklaidos atstovais, kuriuos kviesime aktyviai dalyvauti renginiuose ir bendradarbiauti siekiant bendrų tikslų. 

Pareiškėjas ir kaimo bendruomenės siekia, kad įgyvendinus projektą, pasiektas projekto rezultatas - užsimezgęs struktūrinis dialogas nežlugtų, todėl bus sukurta kaimo jaunimą vienijanti įstaiga, asociacija, kurios nariais galės tapti visi norintieji.

 

Projekto „Kaimo bendruomenių jaunimo erdvė“ pareiškėja ir vadovė Gita Kondrotaitė.


Komentarai

Komentarų nėra

Komentuoti

* - privalomi laukeliai

*

*

Kaimo naujienos:

Iš močiutės kraičio skrynios ir senelio palėpės (0)

Įgyvendintas Kretingos rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansuojamas projektas...

Plačiau...

Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos parama (0)

Projektas "Iš močiutės kulinarinių užrašų" (0)

         Ä®gyvendintas Kretingos rajono savivaldybÄ—s 2018...

Plačiau...